Nesmradlavé syrečky v oleji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- marináda 0 lžiček sůl 1 ks cibule 2 lžičky koření na čínu 1 dl slunečnicový olej 1 špetka mletý kmín 3-4 lžičky granulovaný sušený česnek 0 dl extra panenský olivový olej náplň 3 balíčky olomoucké tvarůžky
Postup Nesmradlavé syrečky v oleji recept
Postup přípravy receptu
-
V 3 dl uzavírací sklenici smísíme najemno nakrájenou střední cibuli a 2 lžičky koření na čínu, Přidáme 3 - 4 lžičky sušeného mletého česneku (lze nahradit 3 stroužky rozetřeného čerstvého), 1/2 lžičky soli, špetku drceného kmínu a 1 dl slunečnicového + 0,5 dl olivového oleje. Vše dobře promícháme.
Do promíchané směsi potopíme kousky syrečků (3 balíčky nakrájené na čtvrtky) tak, aby směs syrečky dokonale obalila a ještě překryla alespoň o 1,5 cm ve sklence. Nebudou-li syrečky dostatečně překryty, dolijeme směs olejem na požadovanou výšku.
Sklenici se syrečky v oleji lehce uzavřeme a necháme 4 dny zrát dole v chladničce.
Nesmradlavé syrečky v oleji podáváme s chlebem a ohřáté na pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Určitě nic nezkazíte, pokud před podáváním nasypete na syrečky jemně nasekanou pažitku.
Rada na závěr: Špetka je takové množství, které sevřeme třemi prsty.