Nesmradlavé syrečky v oleji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
0 lžiček sůl
1 ks cibule
2 lžičky koření na čínu
1 dl slunečnicový olej
1 špetka mletý kmín
3-4 lžičky granulovaný sušený česnek
0 dl extra panenský olivový olej
náplň
3 balíčky olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. V 3 dl uzavírací sklenici smísíme najemno nakrájenou střední cibuli a 2 lžičky koření na čínu, Přidáme 3 - 4 lžičky sušeného mletého česneku (lze nahradit 3 stroužky rozetřeného čerstvého), 1/2 lžičky soli, špetku drceného kmínu a 1 dl slunečnicového + 0,5 dl olivového oleje. Vše dobře promícháme.

  2. Do promíchané směsi potopíme kousky syrečků (3 balíčky nakrájené na čtvrtky) tak, aby směs syrečky dokonale obalila a ještě překryla alespoň o 1,5 cm ve sklence. Nebudou-li syrečky dostatečně překryty, dolijeme směs olejem na požadovanou výšku.

  3. Sklenici se syrečky v oleji lehce uzavřeme a necháme 4 dny zrát dole v chladničce.

  4. Nesmradlavé syrečky v oleji podáváme s chlebem a ohřáté na pokojovou teplotu, aby vynikla jejich chuť. Určitě nic nezkazíte, pokud před podáváním nasypete na syrečky jemně nasekanou pažitku.

  5. Rada na závěr: Špetka je takové množství, které sevřeme třemi prsty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy