Nepravé gemerské kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

majoránka
1 kg kysané zelí
těstíčko
3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
1 ks cibule
vegeta
350 g kabanos
6 ks rohlík
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos oloupeme. Uzeninu a rohlík nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli, česnek a brambory oloupeme a začistíme. Brambory nastrouháme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme s pečivem a kabanosem. Přidáme vejce, ochutíme a vytvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce.

  2. Kysané zelí uvaříme doměkka a ochutíme zeleninovou kořenící směsí nebo oblíbeným kořením. V kysaném zelí zaváříme kuličky. Zhruba po 20 minutách kuličky vyplavou a sebereme je. Pokud vyplavou dřív, vybereme je také, jinak se rozvaří. Pokud nechceme použít zelí, můžeme kuličky uvařit ve vroucí vodě okyselené lžící octu a zahuštěnou škrobovou moučkou.

  3. Ze zelného základu můžeme připravit polévku. Přilijeme smetanu a případně přidáme i bobkový list a vyvaříme polévku.

  4. Vyjmuté kuličky můžeme podávat sypané praženou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy