Nepravá srnčí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
50 g máslo
150 ml kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
0.5 ks hovězí srdce
podle chuti
sůl
nálev
sůl
250 ml ocet
500 ml voda
2 lžíce koření na zvěřinu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si svaříme vodu, ocet, koření a sůl do nálevu, který necháme vychladnout. Do studeného nálevu naložíme očištěné a omyté srdce a necháme dobře odležet.

  2. Polovinu slaniny nakrájíme na špikovací nudličky, polovinu na kostičky.

  3. Odleželé srdce dobře prošpikujeme a na rozpuštěném másle a zbylé slanině ze všech stran důkladně opečeme. Pak maso podlijeme nálevem, osolíme a dusíme doměkka.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji k měkkému masu. Povaříme.

  5. Maso krájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy