Nepečený tvarohový zákusek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl mléko
3 lžíce cukr moučka
2 lžíce želatina
1 balíček vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
400 g čerstvé jahody
podle potřeby
mléko
na ozdobu
1 balíček šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme po dně i stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Potom rozpuštěnou želatinu, měkký tvaroh a cukr moučka vyšleháme do hladkého krému.

  2. Polovinu krému nalijeme na piškoty a přikryjeme další vrstvou piškotů. Do zbylé části krému přisypeme větší část omytých čerstvých jahod a rozmixujeme. Jahodový krém natřeme na piškoty a uložíme dezert do lednice ztuhnout a odležet. Nakonec dozdobíme jahodový zákusek šlehačkou a zbylými jahodami.

  3. Nepečený tvarohový zákusek podáváme jako vynikající lahodný dezert například k odpolední svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!