Nepečený kávový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček cukrářské piškoty
na ozdobu
1 hrst čokoláda
krém
250 g tvaroh
250 g zakysaná smetana
250 g smetana ke šlehání
2 lžíce zrnková káva
1 balíček želatinový ztužovač
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
150 ml vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Mletou zrnkovou kávu spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a potom scedíme. Výluh použijeme k namáčení piškotů.

  2. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, spařenou zrnkovou kávou (lógrem), přidáme cukr moučka a ušlehanou šlehačku. Nakonec vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu.

  3. Dortovou formu poklademe piškoty namočenými v kávovém výluhu, zalijeme polovinou krému a postup opakujeme. Povrch hotového nepečeného kávového dortu posypeme nastrouhanou čokoládou.

  4. Nepečený kávový dort necháme dobře vychladit a nejlépe druhý den podáváme jako lahodný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!