Nepečený jahodový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 balíčku piškoty
náplň
2 lžíce kakao
4 kelímky smetana
1 konzerva kompotované jahody
na ozdobu
kakao
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Do dortové formy rozložíme piškoty. Konzervu z jahod si otevřeme a procedíme cedníkem.

  2. Kysanou smetanu rozdělíme do dvou misek. Jednu misku obarvíme kakaem.

  3. Do dortové formy rozložíme první polovinu kysané smetany, rozprostřeme jahody a znovu rozložíme 1 polovinu kysané smetany obarvené kakaem.

  4. Takto opakujeme než dojdou suroviny.

  5. Na povrch rozprostřeme piškoty a dáme ztuhnout do lednice nejméně na 12 hodin.

  6. Při podávání zdobíme nepečený dort s jahodami šlehačkou. Na závěr posypeme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!