Neodolatelný piškotový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 ks vejce 300 g máslo 0 l mléko 250 g cukr moučka 2 ks vanilkový pudinkový prášek těsto 2 ks vejce 0 l mléko 80 g tuk 230 g cukr krupice 450 g hladká mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva 2 lžíce holandské kakao náplň rum 2 balíčky piškoty poleva 3-4 lžíce voda 120 g čokoláda na vaření 2 lžíce holandské kakao 2 lžíce Ceres podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Neodolatelný piškotový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve necháme změknout tuk. Potom vymažeme dva plechy tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu. Do mísy nasypeme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr krupice a promícháme. Dále přidáme změklý tuk, vejce, mléko a mícháme. Hotové těsto vypadá jako hustý krém. Tuk musí být zcela rozmíchaný.
Na každý plech dáme polovinu těsta. Těsto trpělivé roztíráme, pokud možno rovnoměrně po celé ploše plechu. Plech dáme do vyhřáté trouby, kterou ztlumíme na polovinu a pečeme 7 - 10 minut. Druhou placku pečeme stejným způsobem. Než placky vychladnou, vytvoříme krém.
Uvaříme pudink a dáme ho vychladit. Mezitím smícháme změklé máslo, cukr, vejce a poté také vychlazený pudink. Celou směs dáme vychladit do lednice.
Vezmeme plech s jednou upečenou plackou a opatrně dlouhým nožem vyzkoušíme, zda není placka přilepená. Polovinu vychlazeného krému rozmažeme na placku a hustě poklademe piškoty plochou stranou nahoru. Když máme nakladeno, polijeme piškoty rumem podle chuti (nemusí být). Na takto upravené piškoty rovnoměrně rozmažeme druhou část krému a všechno to přikryjeme plackou (tou stranou, která byla na plechu navrch).
Do kastrolu dáme Ceres, vodu, kakao a na kousky rozlámanou čokoládu. Na malém plameni zahříváme za stálého míchání, až se vše rozpustí a spojí. Nesmí se to vařit! Pak čokoládu nalijeme na horní placku a úhledně rozetřeme po celé ploše. Takto upravené řezy dáme do lednice ztuhnout asi na 12 hodin.
Neodolatelný piškotový dort podáváme jako výborný moučník ke svátečnímu pohoštění.