Neodolatelný piškotový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks vejce
300 g máslo
0 l mléko
250 g cukr moučka
2 ks vanilkový pudinkový prášek
těsto
2 ks vejce
0 l mléko
80 g tuk
230 g cukr krupice
450 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
2 lžíce holandské kakao
náplň
rum
2 balíčky piškoty
poleva
3-4 lžíce voda
120 g čokoláda na vaření
2 lžíce holandské kakao
2 lžíce Ceres
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve necháme změknout tuk. Potom vymažeme dva plechy tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu. Do mísy nasypeme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr krupice a promícháme. Dále přidáme změklý tuk, vejce, mléko a mícháme. Hotové těsto vypadá jako hustý krém. Tuk musí být zcela rozmíchaný.

  2. Na každý plech dáme polovinu těsta. Těsto trpělivé roztíráme, pokud možno rovnoměrně po celé ploše plechu. Plech dáme do vyhřáté trouby, kterou ztlumíme na polovinu a pečeme 7 - 10 minut. Druhou placku pečeme stejným způsobem. Než placky vychladnou, vytvoříme krém.

  3. Uvaříme pudink a dáme ho vychladit. Mezitím smícháme změklé máslo, cukr, vejce a poté také vychlazený pudink. Celou směs dáme vychladit do lednice.

  4. Vezmeme plech s jednou upečenou plackou a opatrně dlouhým nožem vyzkoušíme, zda není placka přilepená. Polovinu vychlazeného krému rozmažeme na placku a hustě poklademe piškoty plochou stranou nahoru. Když máme nakladeno, polijeme piškoty rumem podle chuti (nemusí být). Na takto upravené piškoty rovnoměrně rozmažeme druhou část krému a všechno to přikryjeme plackou (tou stranou, která byla na plechu navrch).

  5. Do kastrolu dáme Ceres, vodu, kakao a na kousky rozlámanou čokoládu. Na malém plameni zahříváme za stálého míchání, až se vše rozpustí a spojí. Nesmí se to vařit! Pak čokoládu nalijeme na horní placku a úhledně rozetřeme po celé ploše. Takto upravené řezy dáme do lednice ztuhnout asi na 12 hodin.

  6. Neodolatelný piškotový dort podáváme jako výborný moučník ke svátečnímu pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy