Nemastné koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
0 kostek máslo
1 ks žloutek
1 kostka droždí
3 lžíce cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažné mléko
na potření
1 lžička rum
náplň
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto a necháme jej půl hodiny kynout.

  2. Po uplynutí doby kynutí rozválíme těsto na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla.

  3. Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Nemastné koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut.

  4. Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

  5. Koblihy podle tohoto receptu nejsou vůbec mastné a chutnají výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy