Nektarinky v rumu a karamelovém sirupu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic rum
950 ml voda
300 g cukr krupice
1300 g nektarinky
5 špetek želírovací prostředek
250 g cukr krupice (na karamel)

Postup přípravy receptu

  1. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme je do čistých sklenic. Do každé sklenice přidáme větší špetku želírovacího prostředku (tř. pektogel) a nalijeme lžíci rumu.

  2. Cukr nasypeme do hrnce a na mírném ohni ho necháme zkaramelizovat (pouze do světlé barvy, jinak zhořkne). Do zkaramelizovaného cukru přilijeme vodu a vmícháme cukr. Směs uvedeme do varu a necháme provařit, dokud se cukr úplně nerozpustí.

  3. Vzniklým sirupem zalijeme nektarinky ve sklenicích a uzavřeme je víčky. Sterilujeme 40 minut na 90 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy