Nejjednodušší houskové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžíce sůl
1 ks vejce
0.5 l mléko
600-800 g hrubá mouka
10 ks tvrdý rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájíme asi deset tvrdých rohlíků, popř. celou šišku tvrdého toustového chleba.

  2. Do velké mísy dáme 1/2 litru mléka, 1 celé vejce a půl lžičky soli, za stálého míchání přidáváme postupně hrubou mouku, až je těsto konzistence hustší ovesné kaše a jednou rukou ho měchačka jen ztěžka utáhne.

  3. Tuto hmotu necháme nejméně 1/2 hodiny odstát - již v této fázi můžeme těsto zasypat nakrájeným rohlíkem a přikrýt utěrkou.

  4. Mokrýma rukama vytvarujeme šišky o průměru asi 10 cm a 3/4 hodiny vaříme v hodně osolené vodě. Během vaření houskové knedlíky několikrát otočíme.

  5. Po 3/4 hodině vytáhneme a rozkrojíme. Pokud knedlík není dovařený, ještě dáme zpět do vody.

  6. Když jsou houskové knedlíky hotové, propícháme je a rozkrojíme, aby unikla pára.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy