Nejčokoládovější cookies recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
1 ks vejce
75 g mouka
175 g čokoláda
60 g cukr krupice
0.5 lžičky jedlá soda
60 g změklé máslo
0 lžiček vanilkový extrakt
15 g kakao na vaření
60 g kvalitní hořká čokoláda (minimálně 70%)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Mandle dáme do kastrůlku s vodou, spaříme a oloupeme je. Hořkou čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni.

  2. Mezitím si v misce smícháme mouku, kakao, sůl a jedlou sodu. Vznikne nám suchá směs. V druhé misce smícháme změklé máslo, cukr, přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme (nešleháme) v jemný tmavý krém.

  3. Do suché směsi přimícháme vajíčko a vanilkovou esenci. Suchou směs přisypeme k tmavému krému a zpracujeme dohromady, dokud se vše pořádně nespojí. Konzistence směsi je velmi lepkavá.

  4. Oloupané mandle nasekáme najemno a sesypeme je do mističky. Potom nasekáme mix mléčné a bílé čokolády a přidáme ho k mandlím. Párkrát zamícháme. Nakonec směs přisypeme k naší tmavé hmotě a pořádně ji zapracujeme, aby vše bylo rovnoměrně rozprostřeno.

  5. Plech si vyložíme pečícím papírem. Kopečkovátkem na zmrzlinu nebo lžící děláme na plech z těsta kopečky minimálně 6 cm od sebe. Nejčokoládovější cookies pečeme zhruba 18 minut. Toto množství vychází na 9 velkých sušenek, dělaných vrchovatým kopečkovátkem na zmrzlinu.

  6. Vanilkový extrakt lze nahradit vanilkovým cukrem, ale musíme počítat s tím, že pokud např. dáme 20g vanilkového cukru, tak už nedáme 50 g cukru krupice, ale jen 30 g.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy