Napoleonovo créme brulée recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
250 ml smetana ke šlehání
0 ks dřeň z vanilkového lusku
podle chuti
cukr
na ozdobu
máta
čerstvé lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu svaříme s cukrem a vanilkou. Do vlažného krému přimícháme žloutky.

  2. Krémem naplníme 4 misky, vložíme je do pekáčku s vodou a umístíme na 90 minut do trouby vyhřáté na 130 °C. Voda v pekáčku by měla dosahovat do 1/3 až 1/2 misek. Poté necháme krém vychladnout, nejlépe do druhého dne.

  3. Vychladlý krém zasypeme cukrem a vložíme na chvíli pod hodně rozpálený gril, protože cukr musí lehce zhnědnout - zkaramelizovat.

  4. Napoleonovo créme brulée ihned podáváme ozdobené čerstvým lesním ovocem a snítkou máty nebo meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy