Napíchnutá játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 hrst strouhanka
2-3 lžíce voda
1 ks bílek
2 ks rajče
1 ks pórek
100 g anglická slanina
500 g drůbeží játra
omáčka
1 lžíce ocet
1 lžíce olivový olej
sekaná petrželka
1 lžíce plnotučná hořčice
1 špetka chilli koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra rozpůlíme, osolíme, opepříme a namočíme do rozšlehaného bílku a do prosáté strouhanky.

  2. Slaninu nakrájíme na čtverečky, rajčata a pórek na plátky. Na špejle napichujeme střídavě obalená játra, slaninu, pórek a rajčata. Napíchnutá játra pečeme na grilu nebo osmažíme na pánvi.

  3. Na omáčku rozmícháme olej, ocet, vodu, hořčici a přidáme pepř, sůl, špetku chilli koření a posekanou petrželku.

  4. Napíchnutá játra rozdělíme na talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy