Naložená vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks vejce
nálev
1 lžíce sůl
0 lžiček kmín
1 snítka tymián
1 l voda
2 ks chilli paprička
2 ks šalotka
2 lístky bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou a oloupeme.

  2. Nálev si připravíme z šalotky, soli, kmínu, bobkového listu, chilli papričky, tymiánu a jednoho litru vody. Vodu s kořením přivedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum a pomalu vaříme asi 10 minut.

  3. Vejce poskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme. Vejce necháme několik dní odležet a po 3 - 4 dnech už můžeme ochutnávat.

  4. Naložená vejce podáváme nakrájená na plátky s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy