Naložená mrkev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce petrželka
450 g mrkev
1 lžíce šalotka
1 lžička cukr krystal
8 lžic olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
0.5 lžičky kremžská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na slabá kolečka, stejně tak cibuli šalotku. Česnek po oloupání rozdrtíme. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Mrkev povaříme v osolené vodě s cukrem do poloměkka. Necháme ji dobře okapat a držíme ji v teple.

  3. V misce smícháme citronovou šťávu, hořčici, olej, šalotku, petrželku a česnek. Dobře rozmícháme a touto směsí polijeme teplou mrkev. Dochutíme solí a pepřem a necháme v lednici marinovat asi 4 - 6 hodin.

  4. Naloženou mrkev podáváme jako předkrm nebo jako zeleninovou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy