Nakládané okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
0 dl ocet
1 ks bobkový list
3-5 kuliček nové koření
3-5 kuliček celý pepř
podle chuti
česnek
kopr
mrkev
feferonka
podle potřeby
voda
okurky

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 sklenici okurek (0,7 l) budeme potřebovat 3 - 5 kuliček nového koření, 3 - 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 kávovou lžičku soli, 1 vrchovatou polévkovou lžíci cukru a 1/2 dl octa. Dále můžeme podle chuti přidat kopr, mrkev, česnek či feferonku. Tato zelenina nemusí být, záleží na chuti. Já dělám okurky s feferonkami a česnekem. Vodu a okurky použijeme podle toho, kolik okurek chceme zavařovat.

  2. Sklenice (0,7 l) naplníme dobře umytými okurkami, vložíme přísady, dolijeme studenou vodou, zavíčkujeme a dáme zavařovat do velkého hrnce s vodou. Okurky jsou hotové, když změní barvu, tedy zesvětlají. Sklenice vyndáme z hrnce, překlopíme je víčkem dolů, necháme vychladnout a uskladníme je.

  3. Nakládané okurky můžeme po 3 týdnech odležení začít konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!