Nafoukané rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 100 g čokoláda na vaření těsto 250 g cukr moučka 100 g hladká mouka 125 g Hera 0.5 lžičky jedlá soda 125 g mleté vlašské ořechy
Postup Nafoukané rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájenou změklou Heru. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto.
Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka, jinak splasknou. Upečené a ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.
Nafoukané rohlíčky podáváme jako cukroví během celého roku - jednoduše podle chuti.