Nafoukané rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
100 g čokoláda na vaření
těsto
250 g cukr moučka
100 g hladká mouka
125 g Hera
0.5 lžičky jedlá soda
125 g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájenou změklou Heru. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto.

  2. Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka, jinak splasknou. Upečené a ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

  3. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.

  4. Nafoukané rohlíčky podáváme jako cukroví během celého roku - jednoduše podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy