Nabouchaná žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 miska mléko
1 díl máslo na vymazání
4 ks starší rohlík
náplň 1
1 hrst cukr
3 lžíce marmeláda
1 sklenice strouhaná jablka
na potření
4 ks bílek
náplň
2 ks banán
100 g nutela
podle chuti
4 kelímky bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si pořádně vymažeme zapékací mísu. Dva rohlíky nakrájíme na kolečka, necháme trošku změknout v mléce, stačí opravdu pár vteřin, jinak se nechutně rozmočí. Rohlíky vyskládáme do mísy tak, aby nám pokryly dno.

  2. Další vrstvou je nutela, která by neměla být přímo z lednice, můžeme ji rozehřát stejně jako čokoládu na vaření. Na nutelu položíme oloupaný a na kolečka nakrájený banán. Na banán rozetřeme nastrouhaná jablka a posypeme cukrem (můžeme i vanilkovým nebo skořicovým). Navrch naneseme marmeládu, je jedno jakou.

  3. Se zbylými rohlíky postupujeme stejně. Nakrájíme, namočíme do mléka a přikryjeme jimi jablkovo-marmeládovou vrstvu.

  4. Nabouchanou žemlovku dáme péct přibližně na 35 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

  5. Z bílků si našleháme sníh a přibližně po 20 minutách žemlovky v troubě ji vyndáme, potřeme bílkovým sněhem a vrátíme zpět.

  6. Hotovou nabouchanou žemlovku již není třeba sypat cukrem - sladká je dost. Nabouchanou žemlovku podáváme s bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy