Nabouchaná žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 miska mléko 1 díl máslo na vymazání 4 ks starší rohlík náplň 1 1 hrst cukr 3 lžíce marmeláda 1 sklenice strouhaná jablka na potření 4 ks bílek náplň 2 ks banán 100 g nutela podle chuti 4 kelímky bílý jogurt
Postup Nabouchaná žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si pořádně vymažeme zapékací mísu. Dva rohlíky nakrájíme na kolečka, necháme trošku změknout v mléce, stačí opravdu pár vteřin, jinak se nechutně rozmočí. Rohlíky vyskládáme do mísy tak, aby nám pokryly dno.
Další vrstvou je nutela, která by neměla být přímo z lednice, můžeme ji rozehřát stejně jako čokoládu na vaření. Na nutelu položíme oloupaný a na kolečka nakrájený banán. Na banán rozetřeme nastrouhaná jablka a posypeme cukrem (můžeme i vanilkovým nebo skořicovým). Navrch naneseme marmeládu, je jedno jakou.
Se zbylými rohlíky postupujeme stejně. Nakrájíme, namočíme do mléka a přikryjeme jimi jablkovo-marmeládovou vrstvu.
Nabouchanou žemlovku dáme péct přibližně na 35 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Z bílků si našleháme sníh a přibližně po 20 minutách žemlovky v troubě ji vyndáme, potřeme bílkovým sněhem a vrátíme zpět.
Hotovou nabouchanou žemlovku již není třeba sypat cukrem - sladká je dost. Nabouchanou žemlovku podáváme s bílým jogurtem.