N.Y. cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 ks vejce
1 ks žloutek
100 ml smetana
0.5 ks citronová šťáva
20 g maizena
600 g sýr philadelphia
těsto
150 g máslo
250 g máslové sušenky
2 lžíce třtinový cukr
krém
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme s třtinovým cukrem a promícháme s rozpuštěným máslem. Formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem - dno i hrany. Vtlačíme sušenkovou směs a uložíme asi na 30 minut do mrazáku nebo na hodinu do lednice.

  2. Vejce spolu s vanilkou a cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme sýr a rozmícháme, aby nebyly hrudky. Přidáme citronovou šťávu, maizenu, 2 špetky soli a tekutou smetanu. Vše ještě jednou důkladně vyšleháme.

  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyjmeme vychlazenou formu a vlijeme připravený krém. Vložíme vyhřáté trouby na 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut. Jestliže začne krém hodně hnědnout, zakryjeme formu alobalem. Pak vypneme troubu, pootevřeme ji a koláč necháme ještě asi 30 minut v troubě dojít. Pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.

  4. Připravíme si druhý krém. Zakysanou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkou. Krémem natřeme na vychladlý moučník a necháme v lednidi uležet.

  5. N.Y. cheesecake ozdobíme ovocem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy