N.Y. cheesecake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 ks vejce 1 ks žloutek 100 ml smetana 0.5 ks citronová šťáva 20 g maizena 600 g sýr philadelphia těsto 150 g máslo 250 g máslové sušenky 2 lžíce třtinový cukr krém 1 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 ml zakysaná smetana
Postup N.Y. cheesecake recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozmixujeme s třtinovým cukrem a promícháme s rozpuštěným máslem. Formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem - dno i hrany. Vtlačíme sušenkovou směs a uložíme asi na 30 minut do mrazáku nebo na hodinu do lednice.
Vejce spolu s vanilkou a cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme sýr a rozmícháme, aby nebyly hrudky. Přidáme citronovou šťávu, maizenu, 2 špetky soli a tekutou smetanu. Vše ještě jednou důkladně vyšleháme.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyjmeme vychlazenou formu a vlijeme připravený krém. Vložíme vyhřáté trouby na 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut. Jestliže začne krém hodně hnědnout, zakryjeme formu alobalem. Pak vypneme troubu, pootevřeme ji a koláč necháme ještě asi 30 minut v troubě dojít. Pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.
Připravíme si druhý krém. Zakysanou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkou. Krémem natřeme na vychladlý moučník a necháme v lednidi uležet.
N.Y. cheesecake ozdobíme ovocem a můžeme podávat.