Mžadara s jogurtovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 díly rýže
1 díl čočka
salát
1 stroužek česnek
sůl
1 ks okurka
1 kelímek bíly jogurt
podle chuti
sůl
na ozdobu
2 ks cibule
olivový olej
podle potřeby
voda
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku důkladně omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou a troškou olivového oleje. Po 10-ti minutách přidáme 2 díly rýže a vaříme do změknutí.

  2. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a osmažíme na olivovém oleji dotmava (čím tmavší tím lepší, ale pozor nespálit!).

  3. Uvařenou čočkovou rýži naaranžujeme na talíř a bohatě posypeme osmaženou cibulkou. Mžadaru podáváme s jogurtovým salátem.

  4. Na salát si nahrubo nastrouháme okurky a smícháme je s bílym jogurtem a troškou vody, podle chuti přidáme česnek a sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy