Myslivecký řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml vývar 3 lžičky máslo 100 ml smetana 250 g žampiony 1 ks malá cibule 1 lžíce hladká mouka 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 lžíce rajský protlak 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Myslivecký řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Houby otřeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Tenké vepřové řízky omyjeme a osušíme.
Na másle opékáme řízky z každé strany asi 2 - 3 minuty. Vyjmeme, okořeníme a necháme stát v teple. Cibuli necháme v tuku od pečení zesklovatět. Přidáme houby a papriku, dusíme je, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme protlak, přilijeme vývar a 5 minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Mouku smícháme se smetanou, přidáme k omáčce a necháme přejít varem.
Myslivecké řízky s omáčkou ozdobíme na talíři bylinkami. Nejlepší příloha jsou hranolky nebo americké brambory.