Myslivecký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
3 lžičky máslo
100 ml smetana
250 g žampiony
1 ks malá cibule
1 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 lžíce rajský protlak
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby otřeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Tenké vepřové řízky omyjeme a osušíme.

  2. Na másle opékáme řízky z každé strany asi 2 - 3 minuty. Vyjmeme, okořeníme a necháme stát v teple. Cibuli necháme v tuku od pečení zesklovatět. Přidáme houby a papriku, dusíme je, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme protlak, přilijeme vývar a 5 minut povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Mouku smícháme se smetanou, přidáme k omáčce a necháme přejít varem.

  3. Myslivecké řízky s omáčkou ozdobíme na talíři bylinkami. Nejlepší příloha jsou hranolky nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy