Myslivecký bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžíce sůl
4 lžíce máslo
1 lžička solamyl
5 lžic smetana
300 g houby
100 g šalotka
1 ks bažant
150 ml bílé víno
200 ml masový vývar
0.5 lžičky mletý černý pepř
200 g anglická slanina (plátky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C a připravíme si malý pekáč, do kterého si nalijeme olej.

  2. Bažanta omyjeme, očistíme, dobře prosolíme (zamneme), opepříme, důkladně zabalíme do plátků anglické slaniny a převážeme.

  3. Spolu s masovým vývarem a vínem dáme péci, prsíčky dolů, aby bažant nevyschnul. Pečeme přibližně 40 minut. Před koncem pečení sundáme slaninu a necháme maso pěkně zezlátnout.

  4. Očistíme si houby, nakrájíme na malé kousky a na polovině másla asi 6 minut restujeme. Cibulky oloupeme a na druhé polovině másla pečeme dozlatova.

  5. Bažanta přeložíme na servírovací talíř a zakryjeme. Solamyl si rozmícháme ve smetaně, nalijeme do vypečené šťávy a necháme přejít varem. Přidáme houby a cibulky, prohřejeme a dochutíme.

  6. Podáváme s bramborem a talíř ozdobíme vypečenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy