Myslivecký bažant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 lžíce sůl 4 lžíce máslo 1 lžička solamyl 5 lžic smetana 300 g houby 100 g šalotka 1 ks bažant 150 ml bílé víno 200 ml masový vývar 0.5 lžičky mletý černý pepř 200 g anglická slanina (plátky
Postup Myslivecký bažant recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200°C a připravíme si malý pekáč, do kterého si nalijeme olej.
Bažanta omyjeme, očistíme, dobře prosolíme (zamneme), opepříme, důkladně zabalíme do plátků anglické slaniny a převážeme.
Spolu s masovým vývarem a vínem dáme péci, prsíčky dolů, aby bažant nevyschnul. Pečeme přibližně 40 minut. Před koncem pečení sundáme slaninu a necháme maso pěkně zezlátnout.
Očistíme si houby, nakrájíme na malé kousky a na polovině másla asi 6 minut restujeme. Cibulky oloupeme a na druhé polovině másla pečeme dozlatova.
Bažanta přeložíme na servírovací talíř a zakryjeme. Solamyl si rozmícháme ve smetaně, nalijeme do vypečené šťávy a necháme přejít varem. Přidáme houby a cibulky, prohřejeme a dochutíme.
Podáváme s bramborem a talíř ozdobíme vypečenou slaninou.