Myší ocásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
0.5 lžičky cukr krupice
200 g polohrubá mouka
polotučné mléko
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, vsypeme necelou lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Mlékem podle potřeby zředíme - zaděláme řidší těsto, které necháme vykynout.

  2. Z těsta na myší ocásky vykrajujeme lžící menší bochánky a smažíme je v rozpáleném oleji.

  3. Ihned obalujeme v cukru. Podáváme teplé i studené jako sladké jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy