Mulligatawny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 stroužků česnek
45 g máslo
0.5 ks cibule
1 řapík celer
1 ks jablko
1 ks mrkev
1 plechovka krájená rajčata
0.3 lžičky mletá skořice
3 lžíce hladká mouka
2-3 lžičky kari koření
1 lžička citronová šťáva
175 g bílý jogurt
1 ks zelená paprika
0.3 lžičky mletý zázvor
1 l drůbeží vývar
0.3 lžičky mletá kurkuma
400 g sterilovaná cizrna

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a zbylou zeleninu a jablko nakrájíme na kostičky.

  2. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájený celer, jablko, mrkev, papriku a utřený česnek. Opékáme asi 5 minut. Přisypeme mouku, kari a koření a další nejméně 2 minuty mícháme. Poté přilijeme vývar. Přidáme cizrnu, rajčata z plechovky (400 ml) a bobkový list, který ke konci vaření z hrnce vyjmeme. Mulligatawny vaříme přibližně 20 minut, za tu dobu by měla zelenina změknout. Na závěr přidáme jogurt a citronovou šťávu.

  3. Mulligatawny můžeme zdobit petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy