Mroží řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
cukr
1 l bílý jogurt
1 l drobné ovoce (jahody, rybíz, maliny)
2 balíčky želatina Natura
těsto
1 dl olej
2 ks vejce
5 lžic kakao
250 g voda
1 ks prášek do pečiva
10 dkg cukr moučka
30 dkg polohrubá mouka
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme. Nejprve rozšleháme vejce s cukrem, potom přidáváme mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a kakao. Hotové těsto dáme péct na plech vyložený pečící papírem. Když je korpus upečený, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme ovocnou vrstvu. Želatinu zalijeme 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Očištěné ovoce rozmixujeme s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme se želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na vychladlý korpus a uhladíme.

  3. Po ztuhnutí polijeme mroží řezy čokoládovou polevou a pořádně vychladíme (nejlépe přes noc).

  4. Mroží řezy krájíme na kostky a podáváme k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy