Mrkvovo-tuňáková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
200 ml majonéza
0 kg mrkev
250 g tuňák ve vlastní šťávě
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
bageta
toastový chléb
Postup Mrkvovo-tuňáková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a na struhadle nastrouháme polovinu nahrubo a druhou polovinu najemno. Tuňáka vyndáme z konzervy a necháme ho okapat. Cibuli pokrájíme na jemno.
Mrkev společně s okapaným tuňákem, pokrájenou cibulí a majonézou vložíme do mísy. Důkladně promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme.
Mrkvovo-tuňákovou pomazánku podáváme na opečené bagetě či vece.
Pomazánku můžeme také podávat v sendviči, kdy mezi dva namazané plátky toastového chleba přidáme ještě list salátu.