Mrkvovo-bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks brambory
1 l voda
4 ks mrkev
10 dkg eidam
1 ks masový bujon
100 g smetana (12%)
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr eidam nastrouháme na jemno.

  2. Brambory a mrkev dáme vařit do vody ochucené solí a vegetou. V průběhu vaření přidáme masový bujon. Když jsou mrkev a brambory měkké, rozmixujeme je a za stálého vaření přidáme nastrouhaný sýr a smetanu.

  3. Mrkvovo-bramborovou polévku podáváme na stůl k jídlu samotnou, dobrá je i s čerstvým pečivem.

  4. Tip: Pokud použijeme zeleninový bujon, bude mrkvovo-bramborová polévka vhodná i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy