Mrkovový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 3 ks vejce 300 g mrkev 50 g niva 1 svazeček estragon 100 ml smetana ke šlehání 1 svazek cibulka 50 g tvrdý sýr 2 lžíce bylinkové máslo 1 špetka mletý černý pepř 250 g hráškové lusky
Postup Mrkovový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si mrkve, oloupeme je a 3 minuty je ponecháme v horké vodě. Také si omyjeme a očistíme hráškové lusky. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 180°.
Mrkve necháme dusit na bylinkovém másle. Přidáme hráškové lusky, cibulku, česnek, sůl, pepř a vše dáme do zapékací mísy, případně pekáče, kterou jsme předem vymazali máslem. Základ zalijeme smíchaným vejcem se smetanou.
Estragon nakrájíme na velmi malé kousíčky. Nivu utřeme, tvrdý sýr si nastrouháme a všechny tyto ingredience promícháme se zbylými vejci. Tuto hotovou směs nalijeme na zeleninu.
Nákyp vložíme do trouby a zapékáme dozlatova.