Mrkovový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
300 g mrkev
50 g niva
1 svazeček estragon
100 ml smetana ke šlehání
1 svazek cibulka
50 g tvrdý sýr
2 lžíce bylinkové máslo
1 špetka mletý černý pepř
250 g hráškové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si mrkve, oloupeme je a 3 minuty je ponecháme v horké vodě. Také si omyjeme a očistíme hráškové lusky. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 180°.

  2. Mrkve necháme dusit na bylinkovém másle. Přidáme hráškové lusky, cibulku, česnek, sůl, pepř a vše dáme do zapékací mísy, případně pekáče, kterou jsme předem vymazali máslem. Základ zalijeme smíchaným vejcem se smetanou.

  3. Estragon nakrájíme na velmi malé kousíčky. Nivu utřeme, tvrdý sýr si nastrouháme a všechny tyto ingredience promícháme se zbylými vejci. Tuto hotovou směs nalijeme na zeleninu.

  4. Nákyp vložíme do trouby a zapékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy