Mřížkové řezy s broskvemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na ozdobu broskve 1 balíček dortová želatina těsto 4 vejce 120 g cukr moučka 120 g hladká mouka 4 lžíce horká voda krém 0.5 l mléko 125 g tuk 2-3 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek na potření zavařenina podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Mřížkové řezy s broskvemi recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky našleháme s vodou a cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Pudinkové prášky rozmícháme v mléce a uvaříme.Vychladlou hmotu dobře našleháme s tukem (máslo) a cukrem.
Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a krém nastříkáme na piškot tak, aby vytvořil mřížku. Do mřížky ozdobně rozložíme na plátky nakrájené broskve a přelijeme je želatinou připravenou podle návodu na obalu. Mřížkové řezy s broskvemi necháme ztuhnout.
Mřížkové řezy s broskvemi nakrájíme a můžeme podávat.