Mřížkové řezy s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
broskve
1 balíček dortová želatina
těsto
4 vejce
120 g cukr moučka
120 g hladká mouka
4 lžíce horká voda
krém
0.5 l mléko
125 g tuk
2-3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
na potření
zavařenina
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky našleháme s vodou a cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Korpus necháme vychladnout.

  2. Připravíme si krém. Pudinkové prášky rozmícháme v mléce a uvaříme.Vychladlou hmotu dobře našleháme s tukem (máslo) a cukrem.

  3. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a krém nastříkáme na piškot tak, aby vytvořil mřížku. Do mřížky ozdobně rozložíme na plátky nakrájené broskve a přelijeme je želatinou připravenou podle návodu na obalu. Mřížkové řezy s broskvemi necháme ztuhnout.

  4. Mřížkové řezy s broskvemi nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy