Mrazivý boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks brambory 0.5 ks celer 2 ks rajče 1 ks mrkev zakysaná smetana mletý černý pepř 2 svazečky mladá cibule 3 ks červená řepa s listy 1 l houbový vývar
Postup Mrazivý boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu uvaříme doměkka. Pak ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Řepu pak vaříme společně s oloupanou a nakrájenou mrkví v houbovém základu 10 až 15 minut.
Listy z řepy propláchneme a nakrájíme na 2 - 3 centimetry dlouhé kousky. Oloupeme rajčata, zelené cibulky a celer. Vše nakrájíme dle chuti a přidáme do polévky. Vaříme dokud všechna zelenina nezměkne.
Podáváme teplé a nebo studené se lžící zakysané smetany navrch.