Mrazivý boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
0.5 ks celer
2 ks rajče
1 ks mrkev
zakysaná smetana
mletý černý pepř
2 svazečky mladá cibule
3 ks červená řepa s listy
1 l houbový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu uvaříme doměkka. Pak ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Řepu pak vaříme společně s oloupanou a nakrájenou mrkví v houbovém základu 10 až 15 minut.

  2. Listy z řepy propláchneme a nakrájíme na 2 - 3 centimetry dlouhé kousky. Oloupeme rajčata, zelené cibulky a celer. Vše nakrájíme dle chuti a přidáme do polévky. Vaříme dokud všechna zelenina nezměkne.

  3. Podáváme teplé a nebo studené se lžící zakysané smetany navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy