Mražená tříšť recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g cukr moučka
0.4 l bílé víno
0.2 l citronová šťáva
0.2 l jablečná šťáva nebo džus
4 lžíce mátový likér
na ozdobu
mátové lístky
podle potřeby
cukr moučka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílé víno, mátový likér, jablečnou i citronovou šťávu a cukr mícháme, než se cukr úplně rozpustí.

  2. Plochou formu vysypeme cukrem a naplníme ji tekutinou. Vložíme do mrazícího boxu asi na 5 hodin.

  3. Před podáváním vyjmeme z mrazáku a polévkovou lžící "oškrabujeme" z formy kousky a plníme je do vychlazených pohárů.

  4. Mraženou tříšť zdobíme lístky máty a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy