Mražená tříšť recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g cukr moučka 0.4 l bílé víno 0.2 l citronová šťáva 0.2 l jablečná šťáva nebo džus 4 lžíce mátový likér na ozdobu mátové lístky podle potřeby cukr moučka na vysypání
Postup Mražená tříšť recept
Postup přípravy receptu
-
Bílé víno, mátový likér, jablečnou i citronovou šťávu a cukr mícháme, než se cukr úplně rozpustí.
Plochou formu vysypeme cukrem a naplníme ji tekutinou. Vložíme do mrazícího boxu asi na 5 hodin.
Před podáváním vyjmeme z mrazáku a polévkovou lžící "oškrabujeme" z formy kousky a plníme je do vychlazených pohárů.
Mraženou tříšť zdobíme lístky máty a ihned podáváme.