Mozartovy koule z masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžíce koření na mleté maso
tuk na vymazání
1 kg mleté maso
podle chuti
1 konzerva sterilovaná kukuřice
náplň
2 balíčky sýr eidam

Postup přípravy receptu

  1. Nekořeněné mleté maso - hovězí, vepřové nebo míchané dáme do mísy. Lehce rozšleháme vejce a přidáme je k masu. Vmícháme kořením, strouhaný česnek.

  2. Sýr nakrájíme na kostičky tak, abychom masové koule neměli moc velké - asi jako tvar vejce L. Z masové hmoty vyrobíme placičky. Do středu každé placky dáme sýr, zabalíme a vytvaruje do tvaru koule.

  3. Troubu předehřejeme na 150 - 200 °C. Pekáček vymažeme a vysypeme kukuřici nebo kysaným zelím podle výběru a chutí. Rozložíme opatrně masové koule, aby nebyly moc blízko vedle sebe. Mozartovy koule z masa zapékáme asi 50 minut, až maso zhnědne.

  4. Mozartovy koule z masa podáváme se šťouchanými brambory nebo hranolky s majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy