Moučník se želatinovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce kakao
1 ks prášek do pečiva
1 kostka tvaroh
120 g cukr moučka
2-4 lžíce cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
1 ks vanilkový pudink
1 plechovka kompotovaný ananas
400 ml kompotová šťáva
1 ks želatina v prášku
1 ks želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme šlehačem na nejvyšší otáčky do pěny. Pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao. Dáme na pečicí papír na hluboký plech nebo do dortové formy a pečeme asi 15 minut podle trouby.

  2. Mezitím si uvaříme pudink se šťávou z kompotu, kterou dolijeme do 400 ml mlékem (nebo použijeme na dolití džus, podle kompotu.) Asi 200 ml dáme vařit a v druhých 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.

  3. Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2 - 4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus. Přidávám ještě želatinový ztužovač do jogurtových, tvarohových, šlehačkových a smetanových dortů a dezertů. Je to lepší, krém drží a lépe se pak krájí. Na krém poskládáme ovoce. My máme rádi ananas. Povrch zalijeme připravenou bezbarvou želatinou, kterou pěkně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník se želatinovou polevou je lepší druhý den, je pěkně vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!