Motánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 ks vejce
1 dl mléko
3 dkg droždí
15 dkg ztužený tuk
0.5 kg hrubá mouka
0.5 lžičky mletá červená paprika
podle chuti
sůl
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, droždí, trochy cukru a mouky si uděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, zbylé mléko s rozšlehaným vejcem, nastrouháme ztužený tuk, přidáme sůl, mletou sladkou papriku, promícháme a přendáme na pomoučněný vál. Vláčné těsto hned zpracujeme.

  2. Z těsta odkrajujeme menší kousky, ty vyválíme na tenké válečky asi 12 cm dlouhé, v půlce přehneme a konečky smotáme jako provázky nebo horní copánek na vánočce. Motánky dáme na vymazaný plech a necháme je chvíli odpočinout.

  3. Motánky potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme drobně posekanými loupanými mandlemi. Ve středně rozpálené troubě motánky dorůžova upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy