Mostecká topinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 ks rajče
100 g eidam
100 g anglická slanina
1 ks hlávkový salát
1 ks salátová okurka
8 plátků tvrdší chléb
omáčka
1 lžička cukr
1 stroužek česnek
1 lžička kečup
100 ml rajčatové pyré
1 lžička gyros koření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata a okurku nakrájíme na kolečka. Salát obereme, omyjeme, natrháme na větší kousky.

  2. Sýr nastrouháme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Připravíme si omáčku - do asi 100 ml rajčatového pyré prolisujeme stroužek česneku, přidáme lžičku gyros koření, lžičku cukru a lžičku kečupu.

  4. Na oleji opečeme plátky tvrdšího chleba jako klasické topinky. Na druhé pánvi rozškvaříme kousky slaniny, na ni rozklepneme vejce. Žloutek propíchneme a rozprostřeme ho do stran. Vajíčko opepříme, trošičku osolíme, můžeme přidat čerstvé bylinky, například petrželku, pažitku. Když je vajíčko skoro hotové, zasypeme ho strouhaným sýrem. Omeletu rozdělíme na příslušný počet kusů podle topinek, většinou dělám omeletu ze dvou vajíček na čtyři topinky.

  5. Opečené topinky potřeme rajčatovou omáčkou, na omáčku položíme list salátu, na salát vaječnou omeletu se sýrem. Bohatě ozdobíme připravenou zeleninou. Mosteckou topinku podáváme ihned, nejlépe s vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy