Moskevský boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
100 g máslo
ocet
100 g šunka
100 g cibule
2 l voda
100 g mrkev
100 g párky
bobkový list
20 g hladká mouka
zakysaná smetana
200 g hlávkový salát
200 g vepřová plec
30 g rajský protlak
200 g přední hovězí maso
200 g červená řepa
celý černý pepř
400 g kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.

  2. Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme.

  3. Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme.

  4. Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť. Podle potřeby boršč ochutíme octem a cukrem.

  5. Vynikající přílohou k boršči jsou ruské pirožky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy