Moskevské věnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g cukr
1 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml mléko
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
0 balení kypřící prášek
100 g tuk na smažení
Postup Moskevské věnečky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s kypřícím práškem a mletou skořicí. Cukr utřeme s vejcem a máslem a postupně vmícháme moučnou směs. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku silnou asi půl centimetru.
Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme z těsta kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme střed, jako bychom připravovali linecké cukroví, a tím nám vzniknou věnečky.
Moskevské věnečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku, následně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a před podáváním pocukrujeme.