Moldavské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
750 g brambory
250 ml smetana
30 g hladká mouka
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
petrželka
kopr
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče.

  2. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které vmícháme horkou vodu, smetanu a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme, můžeme i ovonět muškátovým oříškem.

  3. Bešamelovou omáčku nalijeme na brambory, posypeme čerstvou nasekanou petrželkou, koprem a na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme máslem.

  4. Moldavské brambory zapékáme dozlatova ve vyhřáté troubě a ještě teplé podáváme. Dají se podávat samostatně jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy