Mokré vepřové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
2 lžičky vegeta
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Řízky obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Obalené řízky osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.

  3. V druhé pánvi orestujeme cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl). Řízky přidáme do směsi a dusíme doměkka.

  4. Mokré vepřové řízky podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy