Mléčný řez recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1-2 lžíce kakao
7 lžic cukr krupice
9 lžic polohrubá mouka
1 ks smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky
1 ks polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem. Dáme jen tolik kakaa, aby těsto mělo tu správnou barvu. Pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku. Nemusíme se tak snažit, aby sníh nespadl.

  2. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a upečeme v hodně vyhřáté troubě asi za 10 minut. Měla by nám vzniknout ne moc vysoká placka.

  3. Vyšleháme šlehačku s cukrem, ztužovačem a tvarohem do hustého krému. Potom upečenou placku podélně rozřežeme na tři pruhy a každý rozřízneme vodorovně ostrým nožem. Naplníme krémem a nakrájíme na menší obdélníčky.

  4. Jednotlivé porce mléčného řezu dáme vychladit do ledničky. Podle chuti můžeme porce mléčného řezu zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!