Mléčno-hořké čokoládové brownies recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
200 g máslo
150 g cukr krupice
100 g hořká čokoláda
150 g polohrubá mouka
2-3 balíčky ledové kaštany
100 g mléčná čokoláda
1 balíček kypřící prášek na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni si necháme rozpustit rozkouskovanou čokoládu a kaštany. Pokud mají již tekutou konzistenci, přidáme ještě máslo nebo tuk na pečení, rozpustíme také a pořádně promícháme.

  2. Rozpuštěnou hmotu necháme chvíli vychladit. Poté postupně přidáváme jedno vejce po druhém. Nejdříve zamícháme jedno a poté přidáme druhé. Dále přidáme cukr, mouku a nakonec kypřící prášek. Opět vše pořádně zamícháme. Samozřejmě pokud se hmota zdá hodně tekutá, lze přidat více mouky.

  3. Těsto na brownies nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme asi 10 minut při 180 °C. Záleží na velikosti plechu, čím větší, tím kratší dobu se moučník peče. Na povrchu by se měla vytvořit krusta a uvnitř by měly být brownies pěkně vláčné.

  4. Mléčno-hořké čokoládové brownies se výborně hodí k odpolední kávě!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy