Mléčná rýže s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
200 g rýže
2 lžíce med
200 g bílý jogurt
300 ml polotučné mléko
5 ks ploché broskve
na ozdobu
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme asi třikrát ve studené tekoucí vodě. Propláchnutou rýži dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a pozvolna vaříme doměkka. Mléko by se mělo téměř všechno vsáknout do rýže. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  2. Jednu broskev oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky. Smícháme s jogurtem a medem a potom zlehka promícháme s rýží.

  3. Zbylé broskve důkladně omyjeme a necháme okapat. Rýži rozdělíme do skleněných mističek, přidáme broskev a poháry ozdobíme lístky čerstvé meduňky.

  4. Mléčnou rýži s broskvemi podáváme jako výbornou sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!