Mistrův sleď recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
křen
2 ks sleď
nálev
1 dl cukr
1 dl ocet
2 dl voda
2 ks bobkový list
1 lžička hořčičné semínko
10 kuliček celý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané sledě omyjeme, osušíme a vykostíme, aby nám vznikla filé. Filé vložíme do čisté studené vody a necháme je do druhého dne marinovat. Tímto způsobem zbavíme sledě nepříjemné rybiny a maso pročistíme.

  2. Druhý den si svaříme ocet s vodou, cukrem a kořením. Nálev necháme vychladnout. Zeleninu očistíme a nakrájíme - mrkev na kolečka nebo hranolky, cibuli na půl kolečka.

  3. Sledě slijeme, stáhneme z kůže (můžeme nechat), důkladně promyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Filé skládáme do skleniček společně s cibulí a mrkví, přičemž vše střídavě prokládáme podle fantazie.

  4. Mistrova sledě zalijeme připraveným nálevem, zavřeme a necháme v lednici uležet 3 - 4 dny. Je lepší nechat je v nálevu déle, ale mistrova sledě můžeme jíst už po 2 dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy