Mistrone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
60 g máslo
2 ks brambory
3 ks cibule
2 ks celer
100 g cuketa
100 g rajče
2 ks mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
80 g špagety
60 g anglická slanina
1 l zeleninový vývar
100 g zelené fazole
podle chuti
parmazán
čerstvá bazalka
podle potřeby
olivový olej
Postup Mistrone recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek, mrkev, celer, brambory, fazole, rajčata a cukety nakrájíme nadrobno. Slaninu smícháme s máslem a olejem v hrnci, přidáme česnek, cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme celer, mrkev, brambory a smažíme další 2 minuty. Dále přidáme fazole a smažíme další 2 minuty, potom přidáme cukety a opékáme ještě 2 minuty.
Suroviny potom dusíme asi 15 minut za častého míchání. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku, kůru z parmezánu a dochutíme. Pokrm přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme asi 30 minut vařit. Po vaření odstraníme kůru z parmezánu. Do polévky vložíme nalámané špagety a necháme vařit 10 minut.
Mistrone podáváme zdobené nastrouhaným parmezánem.