Mírně netradiční boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
30 g hladká mouka
100 g kořenová zelenina
400 g vepřové a hovězí maso
100 g syrové zelí
podle chuti
sůl
rajčatový protlak
na ozdobu
1 šálek kysaná smetana
Postup Mírně netradiční boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme pod pokličkou. Podléváme vývarem.
Zelí, zeleninu, brambory i červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do vřící vody. Když je zelenina měkká, zahustíme polévku zápražkou z másla a hladké mouky a povaříme. Červenou řepu prolisujeme a přidáme podušené maso. Boršč dobře promícháme.
Na talířích ozdobíme porce netradičního boršče lžící kysané smetany.