Mírně netradiční boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
30 g hladká mouka
100 g kořenová zelenina
400 g vepřové a hovězí maso
100 g syrové zelí
podle chuti
sůl
rajčatový protlak
na ozdobu
1 šálek kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme pod pokličkou. Podléváme vývarem.

  2. Zelí, zeleninu, brambory i červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do vřící vody. Když je zelenina měkká, zahustíme polévku zápražkou z másla a hladké mouky a povaříme. Červenou řepu prolisujeme a přidáme podušené maso. Boršč dobře promícháme.

  3. Na talířích ozdobíme porce netradičního boršče lžící kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy