Mirkův hovězí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
4 ks cibule
1 ks feferonka
150 g klobása
1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek sladká smetana
750 g hovězí kližka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso nakrájíme na malé kousky, pikantní klobásu na malé kostičky. Feferonku a česnek očistíme. Feferonku nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme maso, klobásu, mletý pepř, sůl a mletou papriku, feferonku a česnek. Po zatažení masa na tuku přidáme rozdrobenou kostku masoxu, podle potřeby podlijeme a dusíme.

  3. Až je maso téměř měkké, přidáme sklenici leča. Pak už jen dochutíme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a krátce povaříme.

  4. Mirkův hovězí guláš podáváme s běžnými přílohami jako je rýže, chléb, houskový knedlík. Mirkův hovězí guláš podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy