Minitoasty s perníkovými povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
150 g šunka
1 ks cibule
40 g perník na strouhání
100 g švestková povidla
100 g tvrdý sýr
5 plátků toastový chléb
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Orestujeme ji na oleji, stačí jen trochu - do zesklovatění.

  2. Do mísy vložíme povidla a přidáme na jemném struhadle nastrouhaný perník. Přimícháme orestovanou cibuli a dochutíme špetkou soli.

  3. Každý krajíček toastového chleba rozkrojíme na tři části. Krátce je opečeme na suché pánvi a potřeme povidlovou směsí. Šunku nakrájíme na plátky (podle velikosti toastů) a rovnoměrně rozdělíme. Tvrdý sýr (eidam, ementál) nastrouháme na jemném struhadle a připravené toasty sýrem na závěr posypeme.

  4. Minitoasty s perníkovými povidly podáváme studené, ale můžeme je i krátce zapéct v rozehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy