Millefoglie s hruškami a hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžíce med
400 g hermelín
300 g hruška
0 lžiček mletá skořice
1 balíček listové těsto
podle potřeby
2 špetky sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Nakrájené hrušky vložíme do studené vody.

  2. Těsto vyválíme na slabounko a nakrájíme na malé čtverce, měli bychom získat 32 čtverců, záleží, jak velké těsto máme. Čtverce krájíme na 7 x 7 cm.

  3. Čtverce listového těsta položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozpuštěným máslem.

  4. Do mísy dáme dvě lžíce medu se skořicí a mícháme, dokud se nám med nezabarví.

  5. Hermelín nakrájíme na kousky a pokládáme na listové čtverce. Na hermelín položíme pár odkapaných, osolených a nakrájených hrušek, přikryjeme plátkem listového těsta. Pokračujeme, aby každá chuťovka měla 4 ks listového těsta.

  6. Milllefoglie s hruškami a hermelínem vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C 10 minut, sýr se musí rozpustit a těsto by mělo být zlatavé.

  7. Millegoglie s hruškami a hermelínem po upečení ihned pokapeme medovou polevou a podáváme jako chuťovku nebo netradiční předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy