Millefoglie s hruškami a hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 lžíce med 400 g hermelín 300 g hruška 0 lžiček mletá skořice 1 balíček listové těsto podle potřeby 2 špetky sůl
Postup Millefoglie s hruškami a hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Nakrájené hrušky vložíme do studené vody.
Těsto vyválíme na slabounko a nakrájíme na malé čtverce, měli bychom získat 32 čtverců, záleží, jak velké těsto máme. Čtverce krájíme na 7 x 7 cm.
Čtverce listového těsta položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozpuštěným máslem.
Do mísy dáme dvě lžíce medu se skořicí a mícháme, dokud se nám med nezabarví.
Hermelín nakrájíme na kousky a pokládáme na listové čtverce. Na hermelín položíme pár odkapaných, osolených a nakrájených hrušek, přikryjeme plátkem listového těsta. Pokračujeme, aby každá chuťovka měla 4 ks listového těsta.
Milllefoglie s hruškami a hermelínem vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C 10 minut, sýr se musí rozpustit a těsto by mělo být zlatavé.
Millegoglie s hruškami a hermelínem po upečení ihned pokapeme medovou polevou a podáváme jako chuťovku nebo netradiční předkrm.