Milka koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
5 lžic olej
6 ks vejce
200 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
100 g škrobová moučka
krém
100 ml mléko
600 g borůvky
100 g bílá čokoláda
200 g smetana ke šlehání
na potření
150 g cukr moučka
100 g bílá čokoláda
3-4 lžíce borůvková šťáva
poleva
100 g bílá čokoláda
10 g 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce, ale než přidáme další, vždy alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citronovou šťávou a přidáme do těsta.

  2. Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré.

  3. Připravený vymaštěný plech nebo vyložený papírem na pečení pokryjeme 3/4 těsta. Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Milka koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.

  4. Tabulku bílé čokolády rozlámeme na kousky a rozehřejeme dohladka ve vodní lázni. Přidáme prosátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout.

  5. Druhou tabulku čokolády rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy