Milka koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 5 lžic olej 6 ks vejce 200 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva 100 g škrobová moučka krém 100 ml mléko 600 g borůvky 100 g bílá čokoláda 200 g smetana ke šlehání na potření 150 g cukr moučka 100 g bílá čokoláda 3-4 lžíce borůvková šťáva poleva 100 g bílá čokoláda 10 g 100% tuk
Postup Milka koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce, ale než přidáme další, vždy alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citronovou šťávou a přidáme do těsta.
Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré.
Připravený vymaštěný plech nebo vyložený papírem na pečení pokryjeme 3/4 těsta. Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Milka koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.
Tabulku bílé čokolády rozlámeme na kousky a rozehřejeme dohladka ve vodní lázni. Přidáme prosátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout.
Druhou tabulku čokolády rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.