Milánské špagety se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
2 konzervy rajčatový protlak
1 sklenice ostrý kečup
8-10 ks čerstvé žampiony
1 ks menší pórek
1 balíček míchané mleté maso
1 sklenice jemný kečup
1 balíček italské špagety
2-3 ks žlutá a zelená paprika
podle chuti
sůl
drcený tymián
mletý černý pepř
na ozdobu
20 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si všechny potřebné ingredience omyjeme, očistíme, papriky zbavíme jádřinců a žampiony oloupeme. Potom nakrájíme žampiony na plátky, papriky na proužky, rajčata na čtvrtky a pórek na půlkolečka.

  2. Do kastrolu restovat, a to bez použití jakéhokoliv tuku, mleté maso s tymiánem, solí a pepřem. Když maso pustí šťávu, přidáme pórek, papriky, žampiony a za občasného míchání asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme rajčata. Rajčata je možné předem spařit v horké vodě a oloupat. Poté vmícháme rajčatový protlak, ostrý a jemný kečup a necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou. Omáčku na milánské špagety je třeba po celou dobu dušení promíchávat. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.

  3. Během dušení si připravíme špagety obvyklým způsobem. Postupujeme podle návodu na obalu a vaříme v osolené vodě.

  4. Hotové špagety naservírujeme na talíře tak, aby vznikl uprostřed dolík a do něj vlijeme omáčku. Nakonec milánské špagety se žampiony posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!